ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
  • Κωδικός Προϊόντος: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Τι είναι τα Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου;

Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι ευρέως γνωστά στην αγορά ως Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου. Στην ουσία, αυτό που ξεχωρίζει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα από τα συμβατικά προφίλ αλουμινίου είναι η χρήση ειδικού μονωτικού υλικού (συνήθως πολυαμιδίου, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας) που χωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, εξωτερικό και εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλή θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση. Η θερμομόνωση των κουφωμάτων (συντελεστής θερμοπερατότητας) μετριέται σε W/m2k, και στην ουσία ο αριθμός αυτός ορίζει την ποσότητα θερμότητας (σε Watt), ανά μονάδα χρόνου που μπορεί να διαπεράσει ένα κούφωμα με επιφάνεια 1m2, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο επιφανειών του (μέσα – έξω) είναι 1 βαθμός κελσίου (1o C).

Ένα κούφωμα αλουμίνιου, όμως, δεν αποτελείται μόνο από το προφίλ αλουμινίου, αλλά και από το τζάμι - υαλοπίνακα. Τα δύο αυτά υλικά, υαλοπίνακας και προφίλ αλουμινίου, έχουν διαφορετικούς συντελεστές (διαφορετική θερμομόνωση – θερμοπερατότητα). Ο συντελεστής θερμοπερατότητας του προφίλ αλουμίνιου ονομάζεται Uf (U Frame – πλαίσιο) και ο συντελεστής του υαλοπίνακα Ug (U Glass -τζάμι). Ωστόσο, αυτό που μας δίνει πραγματικά να καταλάβουμε τη θερμομόνωση του κουφώματος είναι ο συντελεστής Uw (U Window-παραθύρου) που αναφέρεται στο σύνολο του κουφώματος, ακριβώς γιατί ο υαλοπίνακας και το προφίλ του κουφώματος, καταλαμβάνουν διαφορετική επιφάνεια κάθε φορά, ανάλογα με τη διάσταση του κουφώματος (παράθυρο μπάνιου, μπαλκονόπορτα, κλπ). Ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου είναι υποχρεωμένος να σας αναφέρει τον συντελεστή θερμομόνωσης (συντελεστή θερμοπερατότητας ή θερμικής αγωγιμότητας) κάθε παραθύρου σας.

Γιατί να επιλέξετε Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου;

Έχοντας μη-θερμομονωτικά κουφώματα, ξοδεύετε τουλάχιστον 40% περισσότερη ενέργεια για θέρμανση ή ψύξη! Πως μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες απώλειες ενέργειας; Μέσω θερμοδιακοπής, η οποία εξασφαλίζεται με τη χρήση ειδικών υαλοενισχυμένων πολυαμιδίων εντός των προφίλ αλουμινίου. Η θερμοδιακοπή στα κουφώματα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ειδικό υλικό που παρεμβάλλεται μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του πλαισίου. Έτσι, υπάρχει θεαματική επίδραση στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το θερμομονωτικό κούφωμα απομονώνει αποτελεσματικά το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, μην επιτρέποντας τη μεταφορά θερμότητας. Έχοντας επιλέξει θερμομονωτικό κούφωμα, θα αναρωτηθείτε πως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα κουφώματά σας είναι όντως θερμομονωτικά. Στα κουφώματα αλουμινίου είναι ορατή η θερμοδιακοπή στο πλάι του φύλλου και της κάσας.  Αντίστοιχα, υπάρχει πολυαμίδιο που δημιουργεί θερμοδιακοπή στην κάσα και μπορείτε να δείτε κάτω από το κεντρικό λάστιχο, σηκώνοντάς το.

Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου και Ενεργειακά Τζάμια, ο απόλυτος συνδυασμός

Τη μεγαλύτερη επιφάνεια του κουφώματος καταλαμβάνει ο υαλοπίνακας, οπότε η επιλογή του χρήζει μεγάλης προσοχής. Οι υαλοπίνακες διακρίνονται σε συμβατικούς και ενεργειακούς, με σημαντικές διαφορές όσον αφορά στην θερμομόνωση. Η συνένωση δύο μονών υαλοπινάκων, με παρεμβολή ενός αποστάτη και με την πλήρωση αέρα ή ευγενών αερίων, δημιουργεί το διπλό τζάμι.

Φανταστείτε ότι χάρη στη τεχνολογική πρόοδο, πλέον μπορεί να τοποθετηθεί και τριπλό τζάμι στα προηγμένα συστήματα αλουμινίου, το οποίο προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας. Η χρήση νέων ενεργειακών υαλοπινάκων προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω καλύτερης ηχομόνωσης και εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων χάρη στη μείωση των ενεργειακών αναγκών.

 

  • 0,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€